Motex
Количка

AdBlue®

Уреа AD BLUE SWAG 10L
-11 %
Brand: SWAG Модел: SWAG ADBLUE
Описание:AdBlue® е воден разтвор, състоящ се от 32,5% синтетична урея и 67,5%деминерализирана вода.Обикновено се използва от дизелови леки автомобили, както и леки търговски,тежкотоварни, селскостопански и извънмагистрални превозни средства за намаляване на емисиите на отработени газове.Течността се..
39,99 лв. 44,99 лв.
Показани са от 1 до 1 от 1 резултата (1 страници)

AdBlue ® е воден разтвор, състоящ се от 32,5% синтетична урея и 67,5% деминерализирана вода.

Описание:

Обикновено се използва от дизелови леки автомобили, както и леки търговски,тежкотоварни, селскостопански и извънмагистрални превозни средства за намаляване на емисиите на отработени газове. Течността се пренася в резервоар, разположен върху или в превозното средство, и се дозира горещите отработени газове с помощта на помпа и инжектор. Това се намира точно преди селективната катализаторна редукция (SCR) в изпускателната система. Течността навлиза в отработен поток и се получава реакция чрез термолиза и хидролиза в SCR. След това азотните оксиди се превръщат в безвреден азот и вода, които излизат от ауспуха.

Всяко превозно средство изисква редовно доливане на течността Adblue, в зависимост от количеството използван. Всяко превозно средство има монтирана система за предупреждение за ниско ниво на течността, която е предназначена да кажете на водача, че трябва да допълни резервоара си за AdBlue®. Неспазване на множество визуални и звукови предупреждения могат да доведат до намаляване на мощността или на автомобила невъзможност за стартиране - след като е изтекъл.

Леки автомобили или леки търговски превозни средства няма да стартират, ако течността е разрешена се изчерпват напълно. Когато резервоарът за течност се напълни отново, блокът за управление на двигателя може изискват нулиране с диагностично оборудване. Евро 5 и Евро 6 изгорели газове законодателството изисква превозното средство да бъде възпрепятствано от рестартиране, ако има a риск от изтичане на разтвора на урея или при възникване на определени системни грешки.