Motex
Количка

Автокозметика

Brand: MANNOL Модел: Insulating Tape 9817
Описание: Изолационна лента - универсална лента за изолиране на база полиестерна тъкан. Специално проектиран за производство на кабелни снопове в автомобила и в двигателния му отсек - масло и бензиноустойчив. Може да се използва както при ремонт на автомобили и друго оборудване, така и в про..
2.75 лв.
Brand: LIQUI MOLY Модел: 76208
Описание Нежно и внимателно премахва насекоми и замърсявания от стъкло, боя и пластмаса - без да драска. За отстраняване на насекоми от стъкло, боя и пластмаса...
3.63 лв.
Brand: MANNOL Модел: Glas Cleaner 9974 500 мл.
Описание: Универсален почистващ препарат за стъкла Glas Cleaner е ефективно и лесно за използване средство за почистване на автомобилни стъкла, фарове и огледала, включително силно замърсени, както и за домашна употреба. Свойства и характеристики: Ефективно почиства външните и вътре..
3.75 лв.
Brand: MANNOL Модел: Micro Fiber Cloth 9815
Описание: Micro Fiber Cloth е кърпа за почистване на всякакви повърхности без използване на химически агенти, включително такива, които изискват деликатна грижа и полирани повърхности. Това е нов високотехнологичен продукт - иновация в микрофибърната технология. Предназначен за грижа за лични пре..
3.91 лв.
Brand: SONAX Модел: Glass cleaning wipes
Описание: Влажни кърпи за бързо, лесно и без следи почистване на всички стъклени и огледални повърхности. За вътре и вън, за кола и домакинство. Може да се използва и за затъмнени стъкла. Идеален за в движение и между тях. Идеален за почистване на стъкла, огледала и фарове. Бързо отстранява пр..
4.51 лв.
Brand: SONAX Модел: 45646
Описание: Влажните кърпи почистват, поддържат и придават блясък с една стъпка. За всички пластмасови части, дърво и гума. Практичното решение за вътре и вън. Идеален за в движение и между тях...
4.93 лв.
Brand: MANNOL Модел: Cockpit-Reiniger 6107
Спрей пяна за табло MANNOL Cockpit-Reiniger Аромат: Нова кола Описание: Cockpit-Reiniger е почистващ препарат за табло с приятна миризма, предназначен да премахва замърсяванията и да предпазва от напукване и изсъхване. Характеристики: Има отлични почистващи свойства; Образув..
4.93 лв.
Brand: MANNOL Модел: Felgen Cleaner 9975 500 мл.
Описание: Felgen Cleaner - специален интензивен почистващ препарат за бързо, лесно и нежно почистване и по-нататъшна поддръжка на колела и джанти от всякакъв дизайн на автомобили и друго оборудване. Подходящ за стоманени и лети джанти с всякакво покритие (боя, прах и др.). Свойства и характери..
4.95 лв.
Brand: MANNOL Модел: Cockpit-Reiniger 6106
Спрей пяна за табло MANNOL Cockpit-Reiniger - CITRON Аромат: Цитрус Описание: Cockpit-Reiniger е почистващ препарат за табло с приятна миризма, предназначен да премахва замърсяванията и да предпазва от напукване и изсъхване. Характеристики: Има отлични почистващи свойства; О..
5.28 лв.
Brand: MANNOL Модел: SYNTHETIC CHAMOIS 9811
Описание: Синтетичен плат за почистване на стъкла и стъклени повърхности, предпазващ от запотяване от мъгла и други. Спецификации: Име на продукта: синтетичен плат MANNOL Производител: MANNOL Продуктов код: 98397..
6.32 лв.
Brand: MANNOL Модел: Silicone Spray 9953/9963
Описание: Silicon Spray е универсален защитен, водоустойчив, изолиращ антифрикционен агент на базата на силициеви органични съединения. Той служи, наред с други неща, за ефективно смазване на триещи се повърхности, изработени от различни материали (например метал и пластмаса), за да се елиминират..
6.48 лв.
Brand: LIQUI MOLY Модел: 02909
Описание: Универсално приложима микрофибърна кърпа за почистване и грижа за почти всички повърхности. Гарантира безпетлично завършване на гладки материали като пластмаса, стъкло, неръждаема стомана или запечатани дървени повърхности. Може да се пере до 95 °C без омекотител за тъкани. За почистван..
7.36 лв.
Brand: MANNOL Модел: Auto Shampoo 9808
Описание: Auto Shampoo е силно пенлив, супер концентриран шампоан с най-висок измиващ и почистващ ефект за ръчно контактно измиване на автомобили и други превозни средства с консерванти Характеристики. Характеристики: Образуване на изключително активна, богата пяна благодарение на специ..
7.64 лв.
Brand: MANNOL Модел: Chrom Politur 9820
Описание: Chrome polish - полираща паста за всички хромирани повърхности в машиностроенето и бита (санитарна област). Подходящ за почистване и полиране на: неръждаема стомана, алуминиеви и медни сплави и калаени сплави. Характеристики: Ефективно отстранява ръжда, петна и мръсотия, дори к..
7.89 лв.
Brand: MANNOL Модел: Textile Foam 9931
Описание: Textile Foam е високоефективен почистващ препарат на пяна за текстил. Отстранява различни замърсявания от текстилни елементи от интериора на автомобила (седалки, врати и др.), (мебелна тапицерия, килими, платове и др.) Характеристики: Връща естествения цвят, възстановява о..
8.31 лв.
Brand: SONAX Модел: 45645
Описание: Пухкава, мека качествена полираща кърпа. Идеалният помощник за брилянтен резултат от боядисването. Защитава боята и не оставя драскотини. Структурата на кърпата гарантира пълно оползотворяване на продукта за грижа за боята. Устойчив на разтворители.  ..
9.15 лв.
Brand: MANNOL Модел: Leather Cleaner 9944
Описание: Leather Cleaner е специален продукт с приятна миризма за ефективно почистване и грижа за кожените интериори на автомобили и техните отделни елементи – седалки, капаци за кормилни кули и др., седалки за мотоциклети, кожени мебели и други изделия от гладка кожа. Характеристики: Е..
9.40 лв.
Brand: MANNOL Модел: Tire Cleaner 9673
Описание: Tire Cleaner - специална пяна за почистване на гуми за бързо, лесно и нежно почистване и поддържане на гумите чисти и в най-добрия им вид само с една стъпка. Подходящ е за всички видове гуми на всякакви съоръжения и за всички видове каучук - без химически увреждания на гумите. Характ..
9.93 лв.
Brand: MANNOL Модел: Cockpit Care Apple 6145
Cockpit Care Apple – консервант - протектор на пластмаса с приятна миризма, който служи като неин почистващ и същевременно защитен лак. Съвместим с всички пластмаси използвани в автомобили. Предназначение: Предпазва повърхностите от напукване, изсъхване и избледняване; Придава на третиран..
10.46 лв.
Brand: MANNOL Модел: Speed Wax 9977 500 мл.
Описание: Speed Wax – високоефективен и бързодействащ лак за боядисване на каросерии и друго оборудване на базата на натурален карнаубски восък за поддържането им в перфектно състояние. Приложим за пластмасови и гумени части от купето на автомобила. Свойства и характеристики: Придава на ..
11.27 лв.
Показани са от 1 до 20 от 92 резултата (5 страници)

Подробно ръководство за работа с продуктите на SONAX

Ние в SONAX вярваме, че знанието и техниката са също толкова важни, колкото и продуктите, които използвате. Нашата цел е да гарантираме, че нашите клиенти са добре оборудвани както с най-висококачествени продукти, така и с образование, за да могат да извлекат максимума от своите детайли! Като такива, ние разработихме няколко задълбочени ръководства, които ще ви научат как да се справите с някои от по-често срещаните процеси на детайлизиране.

Как да измием колата си ?

Ако целта ви е да поддържате лъскав и свеж вид на боята на вашия автомобил, един от най-важните аспекти на тази поддръжка е вашата седмична рутинна миене. Вашата боя е постоянно изложена на голямо разнообразие от екологични и индустриални замърсители и замърсители. Тези замърсители и замърсители ще се натрупат върху повърхността на вашата боя, притъпявайки блясъка й и значително увеличавайки риска от драскотини и завихряния. Седмичното измиване ще премахне тези опасности от повърхността на вашата боя, преди да им бъде даден шанс да се натрупат и да представляват по-сериозна заплаха за вашата боя.

Въпреки това измиването на колата ви правилно, за да се гарантира, че всички тези замърсявания са ефективно отстранени, може да бъде трудна задача. Ако не сте внимателни, може просто да нанесете множество драскотини от измиване върху боята си и да влошите нещата още повече. Е, ние сме тук, за да сме сигурни, че ще извлечете максимума от седмичното си пране!

Съображения за предварително миене:
Преди да започнете да миете колата си, трябва да имате предвид няколко неща, които значително ще повлияят на резултата от измиването.

1. Температурата на боядисаната повърхност Ако боята ви е твърде гореща, водата и шампоанът ще се изпарят по-бързо, което потенциално ще причини засъхнали остатъци от шампоан и водни петна. Ако повърхността е твърде студена, водата ще замръзне, преди да успеете да завършите измиването на колата си. Винаги се уверявайте, че повърхността е хладна на допир преди измиване.
2. Къде я миете Измиването на пряка слънчева светлина може да доведе до твърде бързо изпаряване на водата, оставяйки боята ви уязвима на петна от вода и остатъци от шампоан. Най-добре е да миете колата си на сенчесто или покрито място, за да избегнете този риск.

Предмети, от които се нуждаете:
Има много различни продукти за миене и инструменти, които можете да използвате, за да измиете колата си, но има само няколко артикула, от които абсолютно се нуждаете.

1. SONAX Gloss Shampoo Concentrate (SON-314300) Формулата без фосфати ще гарантира, че този шампоан не е твърде груб за боята на вашия автомобил. Този шампоан също генерира богата пяна, която ще намали риска от драскотини при пране и повишава ефективността на измиването, като улавя мръсотията, за да предотврати повторно отлагане.
2. Микрофибърна гъба за миене на автомобили SONAX (SON-428100) Изисква се разбъркване под някаква форма, за да сте сигурни, че сте в състояние да отстраните цялата мръсотия, филм от пътя и други повърхностни замърсители, а гъбата за измиване ще осигури това разбъркване. Абсорбционната способност на един от тях не само ще гарантира, че вашата боя получава здравословна доза шампоан и вода, но също така ще улови мръсотията и ще я предпази от повърхността на вашата боя.
3. Кофа от 3-5 галона Имате нужда от нещо, в което да държите разтвора на шампоана, за да можете да презаредите гъбата си за измиване с вода и шампоан, когато възникне нужда.
4. Инструмент за сушене Независимо дали използвате нашите SONAX Leather Chamois (SON-416300), SONAX Flexi-Blade (SON-417400) или SONAX Microfiber Drying Towel (SON-450800), ще ви е необходим някакъв инструмент за сушене, за да гарантирате че премахвате водата от повърхността на боята, преди тя да може да се изпари и да причини водни петна.
5. И разбира се, много вода!

Процес на миене
  Пригответе вашия измиващ разтвор, като смесите 1 капачка SONAX Gloss Shampoo Concentrate с вода във вашата кофа. Потопете гъбата си за измиване в разтвора и я оставете да попие, за да сте сигурни, че е добре наситена. Също така ще искате да сте сигурни, че маркучът ви е под ръка, тъй като ще трябва да можете да изплакнете повърхността бързо след измиване.

Когато миете автомобила си, винаги е най-добре да започнете от горната част на автомобила си и да продължите надолу. След като повърхността е мокра, гравитацията ще издърпа мръсотията надолу по страните на колата ви, замърсявайки долните панели. Ако започнете от върха, ще отмиете тази мръсотия, докато вървите надолу.

Започвайки с покрива и работейки един панел наведнъж, старателно напръскайте панела с вода, за да осигурите правилно смазване. Използвайте вашата вече напълно напоена гъба за измиване, за да разклатите внимателно разтвора на шампоана върху повърхността на боята. Докато разбърквате, работете с малки, кръгови движения, за да сте сигурни, че упоритите замърсявания са отстранени и няма пропуснати участъци. Не забравяйте често да изплаквате гъбата си за измиване в кофата си с разтвор на шампоан, за да сте сигурни, че тя винаги е без мръсотия и наситена с разтвора на шампоана.

След като приключите с разбъркването на разтвора на шампоана върху повърхността на панела, изплакнете напълно разтвора на шампоана с прясна вода възможно най-бързо. Ако разтворът на шампоана се остави да изсъхне върху боята, има повишен риск остатъците от шампоан да останат върху боята.

Преминете към следващия панел, като използвате същия процес и метод, които сте използвали в предишния панел. Проправете си път от един панел към следващия, докато цялата повърхност на боята ви бъде достатъчно измита и изплакната.

Използвайте избрания от вас инструмент за сушене, за да премахнете излишната вода, която остава върху повърхността на боята, възможно най-скоро. Ако водата се остави да изсъхне сама, минералите във водата ще изсъхнат върху боята, причинявайки водни петна.

След измиване:
След като колата ви е ефективно измита и изсушена, се препоръчва да нанесете продукт, който допълнително ще защити боята ви от промишлени и екологични замърсители. SONAX Premium Class Carnauba Wax (SON-211200) е отличен избор за това. Той ще осигури дълбок, наситен гланц на вашата боя, за да изглежда страхотно. Освен това ще осигури издръжлив слой от карнауба и UV инхибитори, които ще предпазят боята ви от замърсители и вредни UV лъчи.

Как да се грижим за стъклото на автомобила ?

Правилната грижа за вашето стъкло понякога може да бъде доста трудна. Когато работите върху боята си, има известно количество несъвършенства, които могат да бъдат скрити в зависимост от цвета на боята на вашия автомобил. Със стъклото обаче няма да имате такъв късмет. Стъклото е напълно и напълно прозрачно, което означава, че всяко петно, ивица, петно и спецификация могат да се видят с абсолютна яснота. Поради това трябва да сте особено внимателни в това как се грижите за чашата си.

Тези очевидни несъвършенства не само са вредни за това как изглежда стъклото ви, но и как функционира стъклото ви. За да сте сигурни, че можете безопасно да шофирате колата си, трябва да можете да виждате ясно от стъклените повърхности на колата си. Когато чашата ви е осеяна с несъвършенства, ясното виждане на пътя пред вас понякога може да бъде трудно. За да сте сигурни, че вашият автомобил винаги изглежда по най-добрия начин и работи възможно най-безопасно, ние направихме това подробно ръководство за това как да управлявате вашето стъкло.

Съображения за предварително почистване:
Преди да се заемете да се опитвате да почистите всички несъвършенства по стъклото си и да го върнете към неговия прозрачен вид без петна, има няколко неща, за които първо трябва да помислите.

1. Стъклото може да се покрие със замърсители точно толкова, колкото боята може понякога. Ако се опитате да почистите стъклото си с тези замърсители, които все още остават на повърхността, няма да постигнете резултатите, които се надявате да постигнете. Ако стъклото ви е особено замърсено, може да искате да направите стъпка за обеззаразяване преди почистване на стъклото, за да сте сигурни, че резултатите ви са според очакванията. Ако не сте сигурни как да го направите, можете да обеззаразите стъклото си, като използвате същия метод, описан в нашето ръководство за това как да обеззаразите боята си. Можете да намерите връзката към това ръководство тук.

2. Когато почиствате която и да е част от колата си и използвате продукти върху нея, трябва да се уверите, че правите това извън пряка слънчева светлина и на хладна повърхност. Това ще гарантира, че продуктът няма да изсъхне преждевременно и да остави грозни остатъци.

Предмети, от които се нуждаете:
Правилното почистване на вашето стъкло зависи повече от продуктите, които използвате, отколкото от техниката, в която ги използвате. Поради това ви препоръчваме да използвате следните продукти, за да се грижите за вашето стъкло.

1. SONAX Glass Cleaner (SON-338241) Този изключително ефективен препарат за стъкло е направен с помощта на формула без фосфати, която предотвратява образуването на ивици. Той ще може да елиминира всеки филм, мръсотия или остатъци от насекоми, които са склонни да намерят своята вода върху вашето стъкло. Можете дори да използвате SONAX Glass Cleaner и върху стъклени повърхности вкъщи.

2. SONAX Микрофибърни кърпи за вътрешно обзавеждане и стъкло (SON-416541) Плитката дрямка на тези кърпи ще гарантира, че ще получите перфектен завършек без ивици и никакви мъхове!

Процес на почистване на стъкло:
За да постигнете най-добри резултати, когато почиствате стъклото си, ви препоръчваме да използвате метод с две кърпи. Ще искате да вземете една от двете си SONAX микрофибърни кърпи за интериор и стъкло и да я намокрите с малко вода. Това ще гарантира, че почистващият препарат за стъкло SONAX се задържа предимно върху повърхността на вашето стъкло, вместо да се абсорбира изцяло от кърпата.

Ако почиствате предното си стъкло, трябва да повдигнете чистачките, преди да започнете да почиствате.

Когато почиствате стъклото си, най-добре е да работите на секции 2' x 2', за да сте сигурни, че можете правилно да работите с продукта върху повърхността и да го избършете, преди да изсъхне.

Започнете, като напръскате почистващия препарат за стъкло SONAX директно върху външната повърхност на стъклото. След това ще искате да вземете влажната си стъклена кърпа и внимателно да нанесете продукта върху стъклото, като използвате движения отляво надясно. Работата с продукта с движения отляво надясно е важна, защото ще използвате движения нагоре и надолу, докато почиствате вътрешността на стъклото си. Чрез използването на тези различни схеми за почистване, ако се появят ивици, след като приключите с почистването, те ще следват схемата, по която сте нанесли почистващия препарат за стъкло, което ви позволява лесно да определите коя страна на стъклото ще трябва да се почисти отново.

Нанесете продукта върху стъклото, докато се уверите, че всички петна, ивици и остатъци са достатъчно отстранени. След това ще вземете сухата си микрофибърна кърпа и внимателно избършете останалия почистващ препарат за стъкло от стъклената повърхност, като отново работите с движения отляво надясно.

След като продуктът бъде избърсан, проверете тази част от стъклото, за да се уверите, че всички несъвършенства са отстранени по подходящ начин. Ако видите, че все още има петна, стъклото може да е било по-мръсно от първоначалното очакване и ще трябва да се почисти отново.

След като приключите с почистването на цялата външна повърхност на стъклото, ще искате да преминете към вътрешността. Ще използвате същия метод за почистване, който сте използвали при почистване на екстериора, но вместо това ще работите с продукта нагоре-надолу.

След като двете страни на стъклото са достатъчно почистени, единственото нещо, което остава да направите, е да се отдръпнете и да се любувате на работата си!

Как да се грижим за джантите и гумите си ?

Не са много хората, които обръщат голямо внимание на чистотата на колелата и гумите си. Тъй като те не са фокусната точка на зяпачите, за разлика от вашата боя, те са склонни да се считат само за закъснение, когато става въпрос за почистване на вашия автомобил. Въпреки това, въпреки че почти всяка повърхност на вашето превозно средство вижда своя справедлив дял от щети, не много от тях могат да се сравнят с почти постоянен бараж от вредни замърсители и опасности, които вашите колела трябва да издържат ежедневно.

Ако тези замърсители и опасности не се почистват правилно редовно, щетите, които причиняват, ще станат много по-забележими с течение на времето. Ако бъдат оставени без надзор, тези замърсители могат да причинят затъпяване, ръжда и надраскване на вашите колела. Често тази повреда е необратима и може да се наложи да смените изцяло колелата си, за да предотвратите тази повреда да се превърне в постоянно разсейване от вашата безупречна боя.

Рутинното почистване и защита на вашите колела и гуми ще гарантира, че тези вредни вещества няма да получат възможност да се натрупат и ще бъдат по-лесно отстранени в бъдеще. Процесът на почистване и защита на вашите колела и гуми обаче може да бъде малко затруднение. Никой не трябва да бъде оставян да страда от съдбата на повредени колела, затова създадохме това ръководство стъпка по стъпка, за да направим грижата за вашите колела възможно най-лесна!

Почистване на вашите гуми и джанти:

Съображения за предварително почистване:
Въпреки че може да сте готови да се потопите с главата напред в процеса на почистване на колела, има няколко неща, които трябва да вземете под внимание, преди да почистите колелата си.

1. Не искате да почиствате гумите или колелата си, докато повърхността е гореща или на пряка слънчева светлина. Ако повърхността е гореща, съществува повишен риск препаратът за почистване на джанти да изсъхне върху повърхността, преди да успеете да го изплакнете. Винаги се уверявайте, че колелата и гумите ви са хладни на допир и сте на сенчесто място, преди да ги почистите.

2. Препоръчваме ви да измиете и каросерията на колата си, когато почиствате джантите и гумите. Ако планирате да почистите и основната част на автомобила си, не забравяйте да го направите СЛЕД като сте почистили колелата си. Това ще предотврати мръсотия или прекомерно пръскане от замърсяване на панелите, които вече сте измили по време на рутинното измиване за поддръжка.

Предмети, от които се нуждаете:
Вашата техника на почистване е изключително важен фактор за постигане на оптимално ниво на чистота, но също толкова важен фактор са продуктите, които използвате. Ето някои продукти, които ви препоръчваме да използвате, за да сте сигурни, че винаги ще получавате най-добри резултати.

1. SONAX Wheel Cleaner PLUS - Нова формула! (SON-230400) - Този изключително мощен препарат за почистване на колела е с 20% по-силен от предишната версия. Въпреки че е по-силен от оригинала, той все още може да се похвали със същата безкиселинна и рН неутрална формула, която го прави безопасен за всеки тип колела! SONAX Wheel Cleaner PLUS ще стане червен, докато почиства вашите колела, което улеснява определянето колко замърсяване и прах от спирачките премахва.

2. SONAX Четка за джанти (SON-417541) - Спирачният прах не е най-лесното нещо на света за премахване. Всъщност това е може би едно от най-трудните за отстраняване вещества, с които вашият автомобил влиза в контакт. Има много случаи, при които дори най-силният почистващ препарат за колела няма да може да отстрани напълно спирачния прах. За тези ситуации се нуждаете от здрава четка, която може да се използва за разбъркване и изтъркване на вашите колела, за да елиминирате останалия върху спирачките прах. Четката за джанти SONAX е обвита в мрежеста найлонова лента, която ще може да осигури достатъчно разбъркване, като същевременно е достатъчно нежна, за да не нарани вашите колела, без значение какъв тип са.

3. Кърпа за сушене от микрофибър SONAX (SON-450800) - Водни петна могат да се появят навсякъде по вашия автомобил, дори и по колелата. Тази кърпа ще ви позволи ефективно да изсушите колелата си, след като бъдат измити и изплакнати, за да предотвратите появата на грозни петна от вода.

4. Обилно вода, за да изплакнете добре колелата си, след като са били достатъчно почистени.

Процес на почистване:
Важно е, когато почиствате колелата и гумите си, да завършите целия процес на почистване на всяко колело, преди да преминете към следващото колело. Това се прави, за да се предотврати изсъхването на почистващия разтвор върху повърхността на колелото, причинявайки оставянето на грозни остатъци.

Напръскайте SONAX Wheel Cleaner PLUS върху цялата повърхност на вашите колела. Уверете се, че използвате много продукт, когато прилагате SONAX Wheel Cleaner PLUS, за да увеличите максимално ефективността на продукта. SONAX Wheel Cleaner PLUS ще се захване незабавно за работа и ще започне да раздробява твърдите части, за да премахне замърсителите и да разбие праха. Ще забележите, че SONAX Wheel Cleaner PLUS ще стане червен, докато работи за премахване на натрупания прах от счупване и замърсители върху вашите колела. Оставете SONAX Wheel Cleaner PLUS да престои върху повърхността на вашето колело за около 3-4 минути, за да има достатъчно време за работа.

Ако е минало известно време, откакто вашите колела са били правилно почистени, може да се наложи да разклатите SONAX Wheel Cleaner PLUS, докато е на повърхността. Това ще подейства за почистване на повърхността на колелото от по-упорития спирачен прах и замърсители. Това трябва да се направи през 3-4 минути, през които SONAX Wheel Cleaner PLUS стои върху повърхността на вашето колело.

След като целият счупен прах и замърсители са достатъчно отстранени от повърхността на вашето колело, използвайте силна струя прясна вода, за да изплакнете старателно почистващия препарат за колела и разхлабените замърсители от вашите колела. Уверете се, че сте изплакнали, докато дори по-вдлъбнатите зони се отърват достатъчно добре от всеки продукт, който може да остане. Ако препаратът за почистване на джанти остане върху повърхността на джантите и изсъхне, това може да причини нежелани остатъци, които ще трябва да бъдат отстранени чрез друго измиване на джантите.

След като приключите с почистването и изплакването на колелото, повторете същия процес за всяко от останалите колела. Важно е да работите върху едно колело наведнъж, за да се уверите, че препарат за почистване на колела не е оставен да изсъхне върху повърхността на колелото, потенциално оставяйки грозни остатъци.

Ако възнамерявате да миете и останалата част от превозното си средство (и е препоръчително да го направите), сега е моментът, когато искате да преминете през рутинното си миене за поддръжка. Важно е да направите това, преди да изсушите колелата си, тъй като има вероятност колелата ви да се намокрят отново по време на измиването за поддръжка, което проваля целта да ги изсушите на първо място. Ако търсите съвет как да измиете основната част на автомобила си, не се колебайте да разгледате нашето ръководство за миене на автомобили тук.

След това ще искате да използвате вашата кърпа за сушене от микрофибър SONAX, за да попиете и премахнете водата, останала върху вашите колела. Ако тази вода се остави да изсъхне сама, съществува риск от поява на водни петна по повърхността на вашето колело.

Защита на вашите гуми и джанти:

Съображения за предварителна защита:
Вашите гуми и джанти вече са много чисти, но има няколко неща, които може да се наложи да направите, преди да приложите какъвто и да е продукт за дълготрайна защита.

1. Ще искате да проверите състоянието на вашите колела и да се уверите, че е на ниво, преди да заключите погледа си със защитен продукт. Прахът от счупвания и други замърсители имат тенденцията да причиняват хлътване по повърхността на вашите колела. Всеки защитен продукт, който поставите върху колелата си, няма да може да скрие напълно тази хлътване. Ако това е случаят с вашите джанти, може да обмислите използването на подходящ лак за джанти, за да коригирате тези дефекти, преди да нанесете довършителен продукт.

Предмети, от които се нуждаете:
Ние тук от SONAX знаем колко обезпокоителна може да бъде грижата за вашите гуми, затова създадохме няколко лесни за използване продукти, които ще ви позволят ефективно да предпазвате вашите гуми и колела в продължение на седмици. Това ще гарантира, че вашите колела не само ще продължат да изглеждат страхотно, но и ще бъдат много по-лесни за почистване в бъдеще.

1. Гъба за нанасяне на гел за гланц за гуми SONAX (SON-417800)- Когато нанасяте гел за гуми, задължително е той да се нанася тънко и равномерно. Извитата форма на този апликатор ще прегърне формата на вашата гума, позволявайки ви да покриете цялата гума с едно лесно минаване. Тази гъба за апликиране ще гарантира, че вашият гел за гуми ще бъде нанесен възможно най-ефективно и лесно.

2. SONAX Tire Gloss Gel (SON-235200)- Този иновативен гланц за гуми съдържа гумени почистващи и кондициониращи агенти, които драстично ще подобрят външния вид на вашата гума. Специално разработените силикони, съдържащи се във формулата на този гел, ще произведат интензивен полугланц, който със сигурност ще получи одобрителни кимания от всеки наблюдател. Едно нанасяне на този продукт ще осигури на вашите гуми траен слой защита срещу замърсители и елементи за няколко седмици.

3. SONAX Wheel Shield Shield (SON-436300)- С всички проблеми, които може да ви донесе грижата за вашите колела, облекчение е, че този продукт прави защитата им толкова лесна. С изключително лесно напръскване и нанасяне, този продукт със сигурност ще ви спести доста време. Аерозолният спрей гарантира, че вашите колела получават равномерно и тънко покритие всеки път. Почистването на всяко колело, което е покрито с Wheel Rim Shield, е по-лесно от всякога. Всичко, от което ще се нуждаете, за да ги почиствате в бъдеще, е силна струя вода или в най-лошия случай четка за джанти и шампоан за гланц. С живот до 8 седмици никога повече няма да искате да използвате друго покритие на джантите.

Процес на защита:
Както Tire Gloss Gel, така и Wheel Rim Shield имат изключително лесен процес на нанасяне, което ви позволява напълно да защитите вашите колела и гуми за минути.

Започнете първо със защита на гумите си. Нанесете тънка линия от Tire Gloss Gel върху вашата гъба за апликатор. Нанесете тънък и равномерен слой Tire Gloss Gel по цялата ширина на стената на вашата гума, като нанесете още продукт върху апликатора, ако е необходимо. Оставете продукта върху вашата гума, след като е нанесен; няма нужда от полиране или допълнително изтриване.

Сега, когато вашата гума е ефективно защитена, преминете към защитата на вашето колело. Всичко, което трябва да направите, е да напръскате цялата повърхност на колелото с обстоен слой Wheel Rim Shield. След като продуктът е нанесен, просто се отдалечете и го оставете да се втвърди на повърхността. Изобщо не е необходимо да полирате или избърсвате колелата си.

Повторете този процес за всяко от останалите ви колела.

След почистване и защита:

Сега, след като вашите колела и гуми са правилно почистени и защитени, уверете се, че ще продължите да поддържате чистотата и защитата им в бъдеще. С подходяща продължителна поддръжка вашите колела и гуми ще останат красиви и без дефекти, докато притежавате колата си!

Как да освежим боята на автомобила ?

Има много хора, които са видели, че боята на колата им изглежда матова или избеляла и са решили да я измият добре и да я намажат със слой восък. Въпреки това, боята им все още няма този "блясък на шоу-кар", който винаги виждат на колите на други хора. Ако попаднете в подобна ситуация, проблемът може да не е във вашата техника на пране или кола маска. Проблемът най-вероятно е, че вашата боя е натоварена с милиони микроскопични замърсители, причинени от множество екологични и изкуствени източници. Трудно е да се видят тези замърсители, тъй като не са толкова очевидни, колкото мръсотията или праха, но със сигурност могат да се усетят. Ако някога прокарате ръка по боята на колата си и тя се усеща почти като шкурка, това е резултат от замърсители.

Причините за тези замърсители са много, така че опитът просто да се премахнат причините от уравнението е безплодно усилие към невъзможна цел. Единственият начин да се уверите, че тези замърсители, които крадат от блясъка, няма да ви лишат от възможността да постигнете този „блясък на шоу-автомобил“ е да ги премахвате рутинно от повърхността на боята. Тези замърсители обаче не се унищожават толкова лесно, колкото мръсотията или прахът, които се събират върху повърхностите на вашия автомобил. Тези замърсители са много по-устойчиви и изискват много по-агресивен подход за отстраняване. И така, как да отървете боята си от тези досадни крадци на блясък? Съставихме това перфектно, всеобхватно ръководство, за да ви помогнем да направите точно това!

Химическо обеззаразяване:

Поради микроскопичното естество на тези замърсители, не винаги можете да ги елиминирате изцяло, като използвате строго механични средства. Често пъти ще е необходим процес в две стъпки, за да можете да ги премахнете адекватно от вашата боя. Първата стъпка, химическото обеззаразяване, ще използва продукт, който съдържа специални химикали, които реагират с тези замърсители, за да ги разградят и да ги направят лесни за измиване от вашата боя. Тази стъпка ще може да премахне по-малката част от замърсяването, до която механичният процес не може да достигне. Тъй като химическото обеззаразяване е много по-безопасно за боята на вашия автомобил, трябва първо да премахнете по-голямата част от замърсяването химически.

Съображения за предварително химическо обеззаразяване:

1. Както при всеки друг процес, който включва използване на продукти върху вашата боя, трябва да сте сигурни, че боята ви не е твърде гореща. Ако боята ви е твърде гореща, това ще доведе до изсъхване на продукта върху боята много по-бързо, което може да доведе до грозни остатъци. Винаги се уверявайте, че боята ви е хладна на допир и в сенчеста зона, преди да дезактивирате автомобила си химически.

2. Ако колата ви е в особено лошо състояние, може да се наложи да измиете по-големите, по-свободни замърсители, мръсотия и прах от повърхността, преди да я обеззаразите.

Предмети, от които се нуждаете:

1. SONAX Fallout Cleaner (SON-513200) - Този продукт съдържа съставки и химикали, които ще реагират със спирачния прах, индустриалните отпадъци, релсовия прах и други метални замърсители, които се намират върху повърхността на вашата боя и ще ги разхлабят, за да могат да бъдат лесно се измива от повърхността. Този продукт ще стане червен, докато започне да работи, което ви позволява да видите точно колко замърсяване е имало върху боята ви и колко е отстранено сега.

2. Обилно вода, за да изплакнете повърхността след това.

Процес на химическо обеззаразяване:

Процесът за химическо обеззаразяване на вашата боя всъщност е изключително прост. По-голямата част от работата се извършва от самия продукт, така че не е необходимо търкане или разбъркване. Просто напръскайте обилно количество SONAX Fallout Remover директно върху боядисаната повърхност. Ще искате да дадете на продукта около 3-4 минути, за да разхлаби замърсителите от вашата боя. След това просто изплакнете старателно продукта от боята с прясна вода. Препоръчително е да правите около половината от колата си наведнъж. Това ще гарантира, че на препарата за отстраняване на отпадъци няма да бъде даден шанс да изсъхне върху боята ви, преди да имате възможност да го изплакнете. В зависимост от тежестта на замърсяването на боята на вашия автомобил, може да искате да повторите тази стъпка няколко пъти.

Механично обеззаразяване:

Въпреки че процесът на химическо обеззаразяване ще премахне голямо количество замърсители върху вашата боя, има някои видове замърсители, които той не може да премахне. Той не само не може да премахне всички видове, но също така не е в състояние да премахне замърсители, които са твърде големи, за да бъдат разбити и разхлабени от боята. За да премахнете тези останали замърсители, ще трябва да извършите процес на механично обеззаразяване.

Съображения за предварително механично обеззаразяване:

Както при всеки друг процес, който включва използване на продукти върху вашата боя, трябва да сте сигурни, че боята ви не е твърде гореща. Ако боята ви е твърде гореща, това ще доведе до изсъхване на продукта върху боята много по-бързо, което може да доведе до грозни остатъци. Винаги се уверявайте, че боята ви е хладна на допир и в сенчеста зона, преди механично да обеззаразите колата си. Предмети, от които се нуждаете:

1. SONAX Clay Disc (SON-450605) - Този невероятно лесен за използване продукт от изкуствена глина функционира по същия начин, както стандартен глинен блок. Докато се движи по повърхността на вашата боя, тази изкуствена глинена подложка ще улови всички останали "парчета" замърсяване, които стърчат от вашата боя и ще ги издърпа. Тази подложка, със своята подложка с кука и примка, може да се използва или с дръжката с кука и примка, с която идва, или може да се използва с предпочитаната от вас машина за полиране!

2. SONAX Glass Cleaner (SON-338241)- Този продукт, който обикновено функционира като ефективен препарат за почистване на стъкла, съдържа достатъчно лубриканти в него, за да функционира и като глинеста смазка за целите на механичното обеззаразяване.

3. SONAX Ултрафини микрофибърни кърпи (SON-450700) - Тези невероятно меки микрофибърни кърпи ще ви позволят да избършете останалия глинен лубрикант от повърхността на боята, след като процесът на глинене приключи.

Процес на механично обеззаразяване:

Едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид, докато механично обеззаразявате боята си, е да осигурите достатъчно смазване на повърхността. Алтернативите на глината и изкуствената глина са доста агресивни по природа и ще повредят повърхността на вашата боя, ако няма подходящо смазване. Винаги е безопасно да нанесете вашето SONAX Clear Glass както върху SONAX Clay Disc, така и върху повърхността на боята, за да сте сигурни, че рискът от нараняване е сведен до минимум, доколкото е възможно.

Докато механично обеззаразявате боята си, ще искате да работите панел по панел в секции 2' x 2'. Това е, за да се гарантира, че лубрикантът няма да изсъхне на повърхността, преди да сте имали възможността да го избършете.

Ако не сте използвали вашия SONAX Clay Disc преди, ще искате да го "счупите", преди да го използвате върху вашата боя. За да направите това, просто нанесете обилно количество SONAX Clear Glass върху предното стъкло на вашия автомобил и първо използвайте вашия глинен диск върху тази повърхност. Тъй като стъклото е много по-твърдо и по-устойчиво от вашата боя, то ще счупи диска без риск от нараняване на повърхността, върху която се използва.

Сега е време да преминем към боята. Напръскайте обилно количество SONAX Clear Glass както върху подложката, така и върху боядисаната повърхност. Обикновено около 6-8 изпомпвания от продукта са достатъчни за адекватно смазване на една секция 2' x 2'.

Внимателно водете глинения си диск напред-назад през участъка, върху който работите. Когато за първи път започнете на дадена секция, ще забележите, че дискът малко хваща боята. Това е така, защото той се хваща за микроскопичните частици от замърсяване и ги издърпва. Хващането ще намалее, докато продължавате да лепите тази част от боята. След като дискът се плъзга гладко по боята, това е добър индикатор, че този участък е достатъчно обеззаразен.

С помощта на ултрафините микрофибърни кърпи SONAX внимателно избършете останалия лубрикант. Ако част от смазката е засъхнала и е оставила остатъци, можете просто да напръскате още малко SONAX Clear Glass върху повърхността и внимателно да я полирате, за да премахнете остатъците. Този процес може да се използва и за обеззаразяване на всякакви стъклени или хромирани повърхности на вашия автомобил.

Повторете този процес за останалата част от повърхността на боята, като продължите да работите на секции 2' x 2', докато цялата боя бъде обеззаразена.

След обеззаразяване:

Сега, когато боята ви е без замърсители, препоръчително е да го последвате, като измиете отново колата си, за да сте сигурни, че всички разхлабени замърсители са отстранени от повърхността. Тогава е добра идея да приложите избраната от вас защита върху боядисаната повърхност, за да намалите риска от замърсяване в бъдеще. Препоръчваме керамичното покритие SONAX CC36 (SON-236941), тъй като то ще осигури не само невероятно високо ниво на защита, но и ще осигури тази защита за много дълго време!

Как да почистите двигателя и обсега ?

Много хора не описват подробно двигателното си отделение, просто защото се страхуват да не причинят щети. Истината е, че можете безопасно да измиете и детайлизирате двигателното си отделение с малко допълнителни грижи и помощ от Sonax.

Предварителни подробности:
Никога не детайлизирайте горещ двигател. Ако напръскате със студена вода горещ двигател, има много по-висок риск от причиняване на щети. Ако двигателят е твърде горещ, почистващият препарат ще изсъхне и ще зацапа повърхностите на двигателя. Най-доброто време за детайлизиране на вашия двигател е сутринта, когато е престоял цяла нощ. Препоръчваме да разделите двигателния отсек на секции и да работите една по една, за да избегнете изсъхването на почистващия препарат на повърхността.

Преди да започнете да детайлизирате, покрийте алтернатора, всички открити филтри, всмукателния отвор на двигателя и всички други чувствителни зони или компоненти. Покрийте открития си въздушен филтър с торба, докато детайлизирате, и не забравяйте да премахнете торбата, преди да стартирате двигателя отново. Персонализираната електроника или добавките за резервни части може да имат връзки и измервателни уреди, които трябва да бъдат покрити. Винаги можете да почистите тези чувствителни зони на ръка, след като изчистите останалата мръсотия.

Не накисвайте двигателя с почистващ препарат и не използвайте маркуча при високо налягане. Препоръчваме да използвате дюза, която осигурява нежен воден душ, а не струя под високо налягане или поток вода. Използвайте само толкова вода и почистващ препарат, колкото е необходимо, за да свършите работата.

Предмети, от които се нуждаете:
1. Sonax Engine Cleaner (SON- 543200) - Бързо и надеждно почиства всички масла и греси от двигатели, машинни и монтажни части и инструменти. Без фосфати, без разтворители.

2. Четка за интензивно почистване Sonax (SON-491700) - Четката за интензивно почистване SONAX е здра

Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.