Motex
Количка

Автомобилни добавки

Brand: LIQUI MOLY Модел: Brake Anti-Squeal
Описание: Специална синтетична смазка за спирачната система. Изключително адхезивна, устойчива на разпръскване на сол и пръскана вода. Предотвратява и елиминира скърцането, което се появява между буталото на спирачния апарат, респ. контактните зони и спирачната накладка. Той осигурява работата на..
2.44 лв.
Brand: MANNOL Модел: Winter Diesel 9983 250 мл.
Описание: Добавка за размразяване на втвърдени и избистряне на мътни дизелови горива, особено за дизелови класове с високо съдържание на парафин (летни видове). Има противоизносни и детергентни свойства, както и антигел ефект. Свойства на продукта: Разтваря парафинови кристали, образуван..
4.00 лв.
Brand: HELIOS / Хелиос Модел: 12Б Мулти 30 мл.
Добавка Хелиос 12Б Мулти – бензин 30 мл. Описание: Повишава октановото число Подобрява динамиката и увеличава мощността Почиства и предпазва горивната система Подобрява изгарянето и намалява вредните емисии По-нисък разход на бензин Начин на употреба: За по-добро смесване из..
4.29 лв.
Brand: HELIOS / Хелиос Модел: 15Д Мулти 30 мл.
Добавка Хелиос 15 Д Мулти – дизел 30 мл. Описание: Предпазва от замръзване на горивото през зимата Почиства дюзите и цялата горивна система По-добро изгаряне на дизеловото гориво Намаляване разхода и вредните емисии Антикорозионни свойства Премахва водата от горивото Увелич..
4.29 лв.
Brand: MANNOL Модел: Getriebeoel Additiv manual 9903 100 ml
Описание: Getriebeoel-Additiv Manual е добавка за масло за ръчни трансмисии за намаляване на триенето и износването. Съвместим с всеки тип трансмисионно масло (както минерално, така и синтетично). Подходящо за ръчни трансмисии, задни мостове, трансферни кутии и ръчни кормилни системи с маслен съд..
4.80 лв.
Brand: MANNOL Модел: Diesel Ester Additive 9930 250 мл.
Описание: Наистина универсално двигателно-трансмисионно всесезонно полусинтетично (HC-synthese) двигателно масло за съвременни дизелови двигатели на селскостопанска техника с и без турбокомпресор, работещи при тежки условия, както и за ръчни трансмисии, "мокри" спирачки системи и дори хидравлични..
5.28 лв.
Brand: HELIOS / Хелиос Модел: 12Б Мулти 75 мл.
Добавка Хелиос 12Б Мулти – бензин 75 мл. Описание: Повишава октановото число Подобрява динамиката и увеличава мощността Почиства и предпазва горивната система Подобрява изгарянето и намалява вредните емисии По-нисък разход на бензин Начин на употреба: За по-добро смесване из..
5.59 лв.
Brand: HELIOS / Хелиос Модел: 15Д Мулти 75 мл.
Добавка Хелиос 15 Д Мулти – дизел 75 мл. Описание: Предпазва от замръзване на горивото през зимата Почиства дюзите и цялата горивна система По-добро изгаряне на дизеловото гориво Намаляване разхода и вредните емисии Антикорозионни свойства Премахва водата от горивото Увелич..
5.59 лв.
Brand: MANNOL Модел: Injector Cleaner 9957 250 мл.
Описание: Универсален почистващ препарат за горивни системи на бензинови двигатели (атмосферни и турбо). Предназначено за двигатели с многоточково впръскване (MPI) и директно (GDI) впръскване, подходящо за карбураторни двигатели. Разработен с последно поколение препарат. Препоръчва се за бензинов..
5.60 лв.
Brand: MANNOL Модел: Motor Doctor 9990
Описание:   Съвременна многофункционална добавка в двигателното масло - стабилизатор на вискозитета за възстановяване на налягането на маслото и намаляване на разхода на масло при двигатели с голям пробег. Характеристики на продукта: Специална добавка повишава индекса на вискозитета..
5.86 лв.
Brand: MANNOL Модел: Diesel Jet Cleaner 9956 250 мл.
Описание: Мощен, бързодействащ препарат за почистване на дюзи за всички видове дизелови двигатели (турбо и атмосферни, със и без системи за последваща обработка на отработените газове) с комплексно действие. Особено се препоръчва за двигатели с проблеми при стартиране и непостоянна работа. Сво..
5.98 лв.
Brand: MANNOL Модел: Molibden Additive 9091
Описание: Добавка в моторно и/или трансмисионно (за механични трансмисии) масло за намаляване на триенето и износването, което се осигурява от изключително стабилна колоидна дисперсия на естествен молибденов дисулфид (MoS2) в базовото масло. Образува здрав наслоен филм с ненадминат антифрикционен..
6.38 лв.
Brand: MANNOL Модел: MANNOL 9423 Oil Leak-Stop
Описание: MANNOL 9423 Oil Leak-Stop е специална добавка за двигателно масло, произведена по уникални технологии. Съвместимо с всяко моторно масло и подходящо за всеки тип двигател. Препоръчва се при екстремни условия на работа, висок разход на масло и нестабилна работа на двигателя. Характерис..
6.38 лв.
Brand: MANNOL Модел: Benzin Ester Additive 9950 250 мл.
Описание: Най-новата разработка - смазочна добавка в бензина. Предназначено е за всички видове горивни системи на бензинови двигатели, на първо място - за двигатели с директно впръскване на горивото в цилиндрите. В дизеловите двигатели такава система за захранване беше въведена по-рано и показа с..
6.40 лв.
Brand: MANNOL Модел: Winter Diesel 9983 250 мл.
Описание: MANNOL Winter Diesel 1:1000 – специална антигелна добавка, разработена по уникална технология за намаляване на точката на течливост (желиране) и максималната температура на филтруване както на летните, така и на зимните видове дизелово гориво. Подходящо е за всякакъв вид дизелово гориво..
6.74 лв.
Brand: MANNOL Модел: Getriebeoel Leak-Stop 9968 180 мл
Описание: MANNOL Getriebeoel Leak-Stop е специална добавка в трансмисионното масло на базата на естери, предназначена да елиминира течове през гумени и пластмасови уплътнения и уплътнения на ръчни трансмисии (ръчни трансмисии), раздатъчни кутии, диференциали, бордови скоростни кутии и други компо..
6.95 лв.
Brand: MANNOL Модел: Carburetor Cleaner 9970 400 мл.
Описание: Добавка спрей Mannol Carburetor Cleaner – високоефективен препарат за почистване на карбуратор, без да го демонтирате. Бързо, внимателно и ефективно почиства дроселови и въздушни клапи, дифузори, дюзи и всички останали налични вътрешни повърхности на карбураторите, както и техните външн..
7.00 лв.
Brand: MANNOL Модел: MN9202 Catalytic Ester 9202 450 мл.
Описание: Комплексен препарат и смазка без пепел (не съдържа метали и техните съединения) бензинова добавка на базата на синтетични естери за всички видове бензин (включително двутактови) и хибридни двигатели, оборудвани с каталитични конвертори. Почиства както горивната, така и изпускателната си..
7.20 лв.
Brand: MANNOL Модел: Radiator Flush 9965
Описание: Специален почистващ препарат Radiator Flush за охладителни системи на двигатели с вътрешно горене (ICE) и вътрешни отоплителни системи. Подходящ за всеки двигател с вътрешно горене с течно охлаждане. Това е химичен преобразувател на котлен камък с активни почистващи компоненти - гаранти..
7.20 лв.
Показани са от 1 до 20 от 244 резултата (13 страници)

При нас в онлайн магазин Motex.bg ще откриете най-известните и качествени марки добавки: BARDAHL, PRO TEC, CATACLEAN, MIDLAND, MOTUL, ХЕЛИОС и други. При необходимост не се колебайте да ни потърсите за безплатна консултация, коя е правилната добавка за Вас.

Какво представляват горивните добавки?

Добавките са вещества, които се добавят към моторно масло, трансмисионно масло и охлаждаща течност за подобряване на техните свойства. Добавки се добавят дори към бензиновите и дизеловите горива и маслата в рафинериите. Без добавки нито горивото, нито маслото биха могли да доставят необходимата мощност.

Видове добавки за автомобили ?

Добавки за дизел - Това са добавки, за подобряване качеството на горивото и предпазване от замръзване през зимата, както и повишаване на цетановия индекс.
Добавки за бензин - Използват се за премахване на водата от бензина, както и повишаване на октановия индекс.
Добавки за масло - Тези добавки, се използват, както за почистване на двигателя от наслагвания при смяна на старото с ново масло, така и за подобряване качеството и вискозитета на маслото.
Добавки за хибриди - Този вид добавки имат няколко основни приложения: добавки за почистване на горивната система, добавки за промиване на двигателя, при смяна на маслото и добавки за почистване на катализатора или DPF филтъра за твърди частици.
Добавки за дюзи - Този вид добавки се използват предимно за почистване на горивната система и инжекторите при бензиновите автомобили и дюзите при дизеловите автомобили. Важно е да се отбележи, че добавките за дюзи за бензин и за дизел са различки.
Добавка за почистване на катализатори - Както се подразбира от самото име, този вид добавки се използват за почистване на изпускателната система и катализатора на вашия автомобил.
Добавки за ДПФ - Този вид добавки са проектирани специално за почистване на DPF филтъра за твърди частици, който е неизменна част при новото поколение автомобили.
Добавки за промиване - Съществуват няколко основни вида: добавки за промиване на двигател, добавки за промиване на скоростни кутии, добавки за промиване на охладителна система ( радиатори )
Добавки за скоростна кутия - Делят се на три основни типа: добавка за промиване на скорностни кутии, добавка за спиране на теч от скоростна кутия, и добавка за подобряване качеството на маслото в скоростната кутия с цел по-плавна работа.

Kакво правят добавките за автомобилно гориво и има ли полза от тях?

Вижте и прочетете в подробното ревю като кликнете на линка:
https://motex.bg/blog/kakvo-pravyat-dobavkite-za-avtomobilno-gorivo-i-ima-li-polza-ot-tyah

Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.