Топ 5 на най-добрите марки моторни масла: мнения и отзиви 2022 г.

Една от основните задачи сред собствениците на автомобили е смяната на маслото на автомобила, тъй като редовната смяна на маслото би осигурила отлична работа на двигателя. Известно е, че двигателят на автомобила изисква добро моторно масло за своята функционалност.

Без съмнение моторното масло изглежда основен елемент за охлаждане и смазване на различните части на двигателя. Независимо от това, ще трябва да източите старото масло и да налеете ново след известно време, тъй като това ще помогне да се предотврати образуването на утайки и ще предложи отличен пробег.

За това е от решаващо значение да закупите моторно масло с най-високо качество за двигателя. За това ние ще ви помогнем да разгледате най-добрите марки моторни масла. Моля, обърнете внимание, че марките, споменати в това ревю, са с репутация за осигуряване на едни от най-добрите конвенционални и синтетични моторни масла; следователно вие правите по-добър избор.

Моторните масла с най-висока производителност правят много за двигателя на автомобила и допълнително помагат за предотвратяване на възможни проблеми с двигателя. По този начин, редовната смяна на маслото може да ви гарантира спестяване на разходи, тъй като проблемите с двигателя се считат за едни от най-скъпите ремонти на автомобилите.

Препоръчително е да смените моторното масло след 8000 до 12000 километра; въпреки това някои марки масла и превозни средства имат по-голям пробег. По-новите модели автомобили  са оборудвани с отлична система за наблюдение, която проверява маслото. И все пак, можете сами да следите индикатора за маслото, ако автомобилът ви няма такава система за наблюдение.

Повечето хора често намират за предизвикателство да изберат най-доброто масло за колата, тъй като на пазара има много опции. Все пак има някои марки в индустрията, които притежават широка гама от най-ефективни двигателни масла. Имайки това предвид, по-долу ще ви покажем 5-те най-добри марки двигателни масла в света.

1. Mobil

Тази марка изглежда е доста известна в индустрията и притежава широка гама от смазочни продукти, включително трансмисионни масла, греси, масла за скорости, маслени филтри и моторни масла. Като един от първите иноватори на синтетичните двигателни масла, можете да откриете, че синтетичното моторно масло Mobil 1 и други подобни продукти от марката са много ефективни.

Тази марка продължава да доставя на потребителите, продукти от най-високо качество, които поддържат безопасността на двигателя. Трябва да знаете, че Mobil разполага с широка гама от опции за различни модели автомобили; можете да намерите подходящо моторно масло за двигателя на вашия автомобил, което отговаря на вашия стил на шофиране.

Всичко, което трябва да направите, е да научите за степента на вискозитет по SAE и да изберете масло, съвместимо с вашия автомобил. За съвременните двигатели усъвършенстваната технология за смазочни материали от тази марка идва с особени характеристики, които поддържат двигателя работещ.

Mobil съществува от 1911 г., основана като „Standard Oil Company of New York“. Фирмата доставя различни продукти в различни части на света. Моля, обърнете внимание, че моторното масло от тази марка изглежда се продава от ExxonMobil. Моторните масла Mobil се предлагат на достъпни цени.

Моля, имайте предвид, че цената често варира в зависимост от размера и вида на маслото. Независимо от това, можете да закупите масло от около 7,88 лв до 49,99 лв и ще получите качествено моторно масло от тази марка на достъпна цена.

2. Valvoline

Valvoline изглежда е известна марка за промишлени и търговски смазочни материали в индустрията, която доставя отлични продукти от 1866 г. Тази марка е дъщерно дружество на Ashland Inc. (от 1949 г.) и не е намалила качеството на своите продукти.

Тъй като повечето хора, които карат ежедневно, се нуждаят от подходящо двигателно масло, което осигурява изключителна производителност, Valvoline идва на помощ. Опциите на Valvoline са формулирани да предлагат целогодишна защита.

Гамата от масла на марката се предлага в широк диапазон на вискозитет, като SAE 40, 30, 10W-30 и др. Можете да намерите Valvoline, предлагащ едно от най-добрите масла 5w30 за голям пробег. Отново, това е усъвършенствано изцяло синтетично масло, съдържащо добавки и съставки против износване, което се бори с утайки и други отлагания.

С добавките в маслото Valvoline можете да се насладите на гладка работа дори при екстремни условия. Конвенционалното масло от тази марка е тествано и има доверие, тъй като отговаря на изискванията на API SN Plus.

Така че хората могат да бъдат спокойни, че двигателят на автомобила им ще остане без LSPI (нискоскоростно предварително запалване). Въпреки че това масло се произвежда в Съединените щати, те се разпространяват по целия свят. Прогнозната цена на маслото Valvoline варира от 5,99 лв. до 24,97лв.

3. Castrol

Тази марка е достатъчно известна на всички, с доставката на висококачествено моторно масло, което поддържа удължен живот на двигателя. Първокласното моторно масло Castrol съществува от известно време, тъй като тази марка се появява през 1899 г. (известна преди като CC Wakefield & Co.). Един от най-ефективните продукти е маслото Castrol GTX, което се очертава като едно от най-добрите конвенционални моторни масла от повечето потребителски доклади.

Едно жизненоважно нещо, което трябва да отбележите, е, че тази марка доставя масло, което достига най-високия стандарт в индустрията. По-важното е, че маслото Castrol допълнително предотвратява образуването на утайка и като такава е по-малко вероятно да се сблъскате с проблеми като чукане на двигателя.

Тъй като допълнително подобрява икономията на гориво на автомобила, можете да спестите малко пари, докато се наслаждавате на дълго пътуване. Често можете да откриете, че маслото Castrol издържа на интервали от 6000 до  8000 километра или повече. Отново, различният вискозитетен клас, който марката предлага, предоставя на потребителите широка гама от възможности за избор.

С отличен потенциал за смазване, можете да сте сигурни, че критичните компоненти на двигателя ще работят гладко. Дори и при тежки условия, моторното масло на тази марка работи оптимално, което води до жизненоважно намаляване на износването на двигателя.

От конвенционално до изцяло синтетично масло, Castrol гарантира, че двигателят на вашия автомобил получава пълна защита. Интересното е, че моторните масла от тази марка се предлагат на достъпни цени, в зависимост от опцията, която изберете. Въпреки това можете да ги намерите с прогнозна цена от 4,68 лв. до 94,04 лв.

4. ACDelco

Когато става въпрос за висококачествени автомобилни части и смазочни материали, ACDelco изглежда е известно име. Тази американска марка е OEM марка за различни части, използвани от Buick, Chevy, Cadillac и GMC. Следователно те са известни с това, че притежават отлично качество и доставят отлични течности, масла и други продукти за грижа за автомобила.

Моторното масло, доставяно от тази марка, е формулирано, за да отговори на нуждите от смазване на двигателя. Хората често харесват усъвършенстваната технология за добавки, използвана от тази марка, тъй като тя гарантира, че моторното масло отговаря на най-взискателните стандарти.

Тази марка има широка гама от опции, тъй като доставят моторно масло с различен вискозитет. По този начин, независимо дали са двигатели с ниска или висока производителност, ще намерите съвместимо двигателно масло от ACDelco, което ефективно би подобрило производителността на двигателя.

Съществуват малко спекулации, които предполагат, че тези масла са продукти, произведени от ExxonMobil, една от най-големите компании в нефтената и газовата индустрия. Добрата новина е, че маслото от ACDelco се предлага по целия свят и можете да получите подходяща опция за вашия автомобил в ценовия диапазон от 12,80 лв. до 33,99 лв.

5. Shell Engine Oil

Тази марка доставя отлично двигателно масло, което е помогнало за намаляване на разходите за поддръжка на двигателите. Shell изглежда е енергийна компания, създадена през 1907 г. и в момента оперира в над 70 държави.

Двигателните масла от тази марка работят оптимално, тъй като смазват и охлаждат частите на двигателя. Интересното е, че формулата с ниски емисии прави моторното масло екологично. Можете да очаквате двигателното масло на Shell да работи оптимално при екстремни метеорологични условия, независимо дали са високи или ниски температури.

Освен това, някои добавки гарантират, че замърсителите остават далеч от двигателя, удължавайки живота на двигателя. Има отлични опции за бензинови и дизелови превозни средства, като например синтетичното масло Shell Helix 5W-40 API SN Ultra.

Независимо дали е синтетично или конвенционално моторно масло, можете да намерите Shell на различни цени вариращи от 5,13 лв до 33,48 лв.