Как работи добавката Cataclean

Натрупването на въглерод е естествен страничен продукт от горенето и може да причини проблеми в превозните средства, което може да доведе до ненужно време на престой и по-лоша производителност. Cataclean може да предотврати това.

Добавен към резервоара за гориво, Cataclean не променя състава на горивото, Cataclean се пренася с горивото през горивната система, като почиства въглеродните натрупвания, когато влезе в контакт с тях. Почистващата формула на Cataclean може да почисти всичко, с което горивото влиза в контакт, включително горивните инжектори, главите на цилиндъра, всмукателните клапани и кислородните сензори. При изгаряне в горивната камера Cataclean създава киселинна пара, съдържаща карбоксилни киселини, която продължава през системата за почистване на въглерода от изгорелите газове, включително каталитичния конвертор и DPF/PPF.

Осигуряването на чиста горивна и изпускателна система може да доведе до ползи като: намалени емисии, възстановена производителност и подобрена икономия на гориво. По-чистата горивна и изпускателна система също може да удължи живота на компонентите на автомобила.

Течен живот за вашето превозно средство


Cataclean съдържа разтворители, които могат да разграждат отлаганията, образувани от окисление и полимеризация на въглеводороди в системите за подаване на гориво.

Cataclean включва също ацетон, за който е известно, че подобрява ефективността на изгарянето на горивото. Ацетонът е използван в състезателни автомобили за подобряване на октановото число и за по-равномерно и пълно изгаряне на горивото. При изгаряне на Cataclean се образуват карбоксилни киселини, алдехиди и активни перокси съединения. Тези съединения в изгорелите пари работят за почистване на повърхностите вътре в конвертора. Резултатът е отстраняване на отлагания от повърхността на сърцевината, което увеличава способността на катализатора да отстранява вредните емисии на отработени газове като въглероден оксид и азотни оксиди. Cataclean не променя състава на горивото.

Cataclean е безопасна добавка за всички бензинови, дизелови и хибридни двигатели.

Как работи Cataclean в катализатора


  • Отработените газове се комбинират с катаклинови съединения.
  • Натрупването на отлагания ограничава потока, намалявайки мощността и ефективността на двигателя.
  • Съединенията на Cataclean се разграждат и премахват въглерода и натрупаните отлагания.
  • Резултатa е повишена каталитична ефективност и намалени вредни емисии.

В снимките по-долу ще видите резултати преди и след използване на добавката Cataclean: