Пловдисвкият състезател Константин Маршавелов - КА-2 Рейсинг Тийм (Mitsubishi Lancer Evo X) спечели третата надпревара от националния пистов шампионат по автомобилизъм в серия "Макси".


Състезанието се проведе в град Русе, където температурата наближи 40°C.Оранизаторите се представиха отлично и се получи една добра надпревара.

Тя се проведе в два манша, в които при серия "Макси" спечели пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм - Константин Маршавелов.


На квалификациите в събота Маршавелов си подсигури Полпозишън като направи време - 1:21.380 мин. във втората от двете квалификации, като остави на втора позиция Илия Царски, следван от Румен Дунев.

  В първия манш от неделното състезание Илия Царски успя да вземе старта на Константин Маршавелов, но още в последвалата обиколка пловдивчанинът успя да си върне лидерската позиция и финишира с 13.356 сек., пред втория Илия Царски.

Във втория манш Маршавелов направи истинско показно на вече изчистената от разлято масло писта и постави нов рекорд в третата обиколка.Така той стана притежател на всички рекорди на пистови шампионати у нас.

След тази надпревара пловдивчанинът оглави временното класиране, следван от Пламен Камбуров и Илия Царски.

Тимът на КА-2 Рейсинг си тръгна от Русе и със златния трофей при отборното класиране, след като 17-годишния Иван Влъчков завърши на първо място в своя клас.


Снимки: Асен Илиев