Ако видите тази лампа, незабавно проверете нивото на маслото !

Маслената лампа в колата Ви свети? С тези предупредителни знаци водачите трябва незабавно да проверят нивото на маслото, за да избегнат скъпи щети.

Смазването на движещите се компоненти в двигателя за намаляване на триенето и по този начин на износването е най-важната задача на едно двигателно масло. Следователно твърде малкото масло може да доведе до повреди или дори до много скъпи повреди.
Има много причини за ниско ниво на маслото: дефектна маслена помпа, изтичащи маслопроводи и маслен филтър, запушена филтърна тръба за засмукване на масло или дефектен превключвател за налягане на маслото са само част от многото възможни причини.
Ето защо определено трябва да вземете сериозно предупредителните знаци появили се на таблото на вашия автомобил. В много превозни средства, лампа с масло, която свети, показва, че налягането на маслото е твърде ниско. Във всеки случай изключете двигателя, изчакайте няколко минути и проверете нивото на маслото с измервателната пръчка. Ако маслото е доста над минимума, задължително посетете сервиз.

Ако червената контролна лампа светне, необходима е бърза реакция.

Няма нужда да се притеснявате, ако предупредителната лампа за масло светне за кратко, когато стартирате двигателя и след това отново изгасне. Това е нормално и просто показва, че лампата е наред.

Контролната лампа на маслото премигва ?

Ако индикаторът за маслото мига само при бързо завиване, това вероятно се дължи на твърде ниското ниво на маслото. След това маслото в масления картер се плиска от една страна на друга, излагайки за кратко сензора за измерване. В този случай обикновено е достатъчно да долеете правилното двигателно масло.
Ако жълтата предупредителна светлина светне, когато нивото на маслото е правилно, това обикновено е първо предупреждение, че нивото на маслото може да е твърде ниско. Също така е въпрос на проверка и пълнене, ако е необходимо.
Истинската опасност обаче е неизбежна, когато светне червената контролна лампа. Сега е необходима бърза реакция. Ако масленият филм се загуби например върху буталата, съществува риск от голяма повреда на двигателя. За да сте сигурни, изключете двигателя, обезопасете автомобила и се обадете на сервиз.

Aĸo не знаете, кое e правилното мacлo и ĸoлĸo литpa cъбиpa Baшият aвтoмoбил, мoже да проверите в страницата ни с ПРОДУКТОВИ КАТАЛОЗИ !