Едни от най-зрелищните шампиони на Световния Рали Шампионат - Себастиен Льоб и Петер Солберг, с предложения от TOYOTA WRC TEAM

  Автомобилния производител Toyota,ще се постарае да се завърне в световния рали шампионат - WRC, чрез привличането на шампионите Себастиен Льоб и Петер Солберг.Идеята е да подпомогнат развитието на състезателния автомобил през 2016, като тестови пилоти, а за 2017 се предвижда да бъдат титуляри.Автомобилът, с който Toyota, планира завръщането си е Yaris.

  В момента е много трудно привличането на пилоти, а те са един от най-определящите фактори в цялото развитие и представяне във WRC, това заяви спортния мениждър на тима - Томи Макинен.Поради тази причина от Toyota е вероятно да направят компромиси по отношение на пилотите за този сезон.

  Пилотите на Фолксваген имат договори за 2017 г.,а състезателят на Citroen - Крис Мийк, вече отказа на Toyota.Така от лидерите в шампионата, само Мадс Остбер и Тиери Нювил са с изтичащи договори за следващата година, но няма изгледи да подпишат с отбора на Томи Макинен.Именно поради тази причина тимът от япония заяви, че ще търси привличането на шампион от предходните години.

  Петер Солберг вече се срещна с тях през миналия месец във Финландия,като са обсъдили различни варианти.Макинен отговори двузначно на въпрос дали шампионът от миналото ще подхване подготовка с Yaris още тази година.Петер Солберг заяви, че срещата с  Макинен е била изключително интересна ,а относно WRC, все още имал недовършена работа.

  В следващите дни се очаква да се състои среща между Макинен и Себастиен Льоб.Какво ли ще се случи? Предстои да разберем....