Новото Субару Импреза ще бъде показано на автомобилното изложение в Ню Йорк,през месец март.Автомобилът ще бъде пуснат в производство през 2017 година.

На 23 март 2016 година за първи път ще бъде показан новият модел на една от иконите на японските състезателни автомобили - Subaru Impreza.Домакин на събитието ще бъде автосалона в Ню Йорк.Информацията относно автомобила е сравнително оскъдна.Единственото което знаем са размерите на  купето,които са същите като при прототипа, който видяхме миналата година в LA - California и Tokyo - Japan.Габаритите на седана са 4.555 х 1.880 х 1.453 м, а на хечбека - 4.400 х 1.440 х 1.880 м.

За момента не е обявено официално с какъв двигател ще се произвежда японският автомобил.По непотвърдена информация ще бъде използван двигател изработен по иновационна технология,позволяваща изключването на някои цилиндри при нормално шофиране.

От компания разпространиха първата официална снимка (тази в сив цвят),която много се доближава до тези на прототипа - на снимките в синьо.Вижте по-долу.