Повечето от Вас, нашите читатели знаете, че синтетичните моторни масла обикновено се представят по-добре от обикновените моторни масла при осигуряването на защита за Вашето превозно средство, но може би не знаете защо е така.

Каква е истинската разлика между синтетичното и конвенционалното масло? Доста голяма.


Синтетичното масло е не само рафинирано, но и дестилирано, пречистено и раздробено в основните му молекули. Този процес не само премахва повече замърсявания от суровия петрол, но и позволява отделни молекули в петрола да бъдат приспособени към изискванията на съвременните двигатели. Тези персонализирани молекули осигуряват по-високи нива на защита и производителност от конвенционалните масла. Но синтетичното базово масло е само половината от историята. Правилните добавки трябва да се включат в сместа, за да създадат маслото.


Марка Mobil 1 има уникална, балансирана формула, която да поддържа двигателя Ви по-нов.

Синтетичните масла обикновено надминават конвенционалните моторни масла, като осигуряват по-голяма защита на вашето превозно средство. Ето как цялата тази химия се превежда в реалния свят и какво трябва да направите Вие за да удължите живота на Вашите автомобили?


Дръжте двигателя по-чист 



Тъй като нефтът циркулира през двигателя, той може да събира отлагания. С течение на времето конвенционалните масла понякога могат да образуват утайки, които могат да намалят ефективността на двигателя и в крайна сметка да намалят живота на вашия двигател.
Мобилните масла Mobil 1 съдържат по-малко примеси в сравнение с конвенционалните моторни масла и по-добре могат да устоят на образуването на утайки, като по този начин предотвратяват образуването на отлагания във Вашия двигател.



Предлагайте по-голяма защита от износване на двигателя 






Частите на двигателя са в постоянен контакт една с друга.Също така се движат с висока скорост.В екстремната среда на двигателя, компонентите могат да се носят и да се разпадат. Вашето моторно масло е защитната бариера между тези компоненти. Тъй като конвенционалните масла се разрушават, способността им да предотвратяват износването на двигателя намалява.


Мобилните масла Mobil 1, от друга страна, запазват свойствата си за защита от износване за много по-дълго време, като увеличават живота на двигателя.



Защита при екстремно ниски или високи температури




През студените зимни месеци или ако живеете в изключително студена среда, при конвенционалните масла е необходимо повече време, докато те успеят да преминат гладко през двигателя. Мобилните масла Mobil 1 обаче са конструирани да текат бързо дори при ниски температури и те започват да защитават двигателя веднага след като стартирате колата си.

Обратно, при движение, двигателите са горещи. Наистина, наистина горещи. С течение на времето, високите температури в двигателя Ви могат да причинят счупване или изпаряване на конвенционалните моторни масла, излагайки двигателя ви на риск


Мобилните масла Mobil 1 са конструирани да издържат на тези високи температури, което е особено важно, ако пътувате в горещ климат.



Защитете критичните части на турбокомпресора 




За да отговорят на търсенето на потребителите, производителите изграждат автомобили с по-малки двигатели (за по-голяма горивна ефективност), но добавят турбокомпресори (за да увеличат мощността).Вече споменахме как двигателите работят при високи температури, които могат да разрушат конвенционалните масла по-бързо, но днешните турбокомпресори са още по-агресивни.Двигателят в турбокомпресор може да се върти с 200 000 оборота в минута, затова е от решаващо значение моторното масло да стигне до този вал и да го смаже правилно много бързо. Конвенционалните масла могат да се разпаднат по-бързо при тези условия и да оставят следи върху компонентите на турбокомпресора, което може да доведе до повреда.


Мобилните масла Mobil 1 могат да защитят тези компоненти много по-добре от конвенционалните масла, като ги поддържат в максимална производителност и повишават мощността на вашия двигател.

Докато синтетика като категория моторно масло осигурява по-добра защита от конвенционалните масла, не всички синтетични продукти са създадени равни.



Цялатапродуктова гама на моторните масла Mobil 1и разгледайтена нашия сайт.

Източник:  www.mobil1.com