Вижте какво би се случило,ако не обслужвате периодично своя автомобил!

Моторното масло е основен фактор за нормалната работа на двигателя на нашите автомобили. Не е нужно да сме специалисти в областта за да се сетим, че смазочният материал е много важен и необходим за превозното ни средство. Често забравяме този важен факт, или просто отлагаме прегледа и смяната на маслото. Когато това се проточи дълго във времето се стига до нежелани за нас последствия и много по-големи разходи. Ето един произволен пример, който намерихме за вас в интернет пространството. Вижте последствията от ненавременната смяна на двигателното масло, довела до затлачване, влошена работа на мотора и рязко съкращаване на неговия живот. Представете си какво ще се случи, ако автомобилът никога не посети сервиз за смяна на масло.

Може да видите такъв пример на снимките, разпространени във форума TDIclub.


Двигател на Audi TT, който е изминал над 83 000 мили (около 130 000 км), като никога не е сменяно маслото. Двигателното масло трябва да се сменя на около 10-15 000 км.

Автомобилът е с 3.2 литров двигател, като според дадената информацията от потребителя на форума Dannyboy, той никога не е бил обслужван. Dannyboy казва, че това е колата на негов колега и няма никаква представа защо е направил това, но последствията се виждат на снимките.

Този двигател е тотално повреден и негоден за ремонт и въпреки това е похвално, че е изкарал всичките тези километри, при подобни условия на експлоатация.


Не допускайте това да се случи и с вашият автомобил.